Laurier ‘Caucasica’

Vanaf: 7.95

Bereken aantal planten per meter

Maat
Aantal meter
Advies

Beschrijving

Laurier ‘Caucasica’

De Laurier ‘Caucasica’, in het Latijns ook wel Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ genoemd komt oorspronkelijk uit het gebied Kaukasus. Vandaar ook de naamgeving van deze plant. Echter is deze lauriersoort ook veel te bewonderen in West-Europese tuinen en dat heeft zo zijn redenen!

‘Caucasica’ is een snelle groeier, en kan over het algemeen wel 40 tot 60cm per jaar groeien. Het voordeel hiervan is dat u snel een dichte haag krijgt. Hierdoor heeft u snel voldoende privacy en een mooie erfafscheiding.

Deze laurier staat bekend om zijn langwerpige, donkergroene bladeren. Deze bladeren zijn vergelijkbaar met de bladeren van Laurier ‘Elly’.

Het beste is om de ‘Caucasisca’ 2x per jaar te snoeien. Dit kunt u het beste doen in het voorjaar (maart t/m mei) en in het najaar (september t/m november). Met het snoeien kunt u niet veel fout doen. Na het snoeien groeit de ‘Caucasica’ vrij snel weer aan.

Deze lauriersoort heeft één bloeiperiode. Dit is in het voorjaar, rond april/mei. Er komen dan witte bloemetjes tussen de groene takken. Deze bloemetjes trekken vlinders aan. Hierna kunnen er rode besjes aan de plant groeien. Deze besjes zijn weer aantrekkelijk voor vogels.

Deze lauriersoort kan het beste worden aangeplant op droge of vochtige grond. Het is niet verstandig om dit soort aan te planten op erg natte grond. De wortels van de plant kunnen dan namelijk gaan rotten.

De ‘Caucasica’ is goed opgewassen tegen vorst. Mocht u nu opzoek zijn naar een soort dat extreem goed is opgewassen tegen lage tempraturen? Dan zijn Laurier ‘Bonaparte en Laurier ‘Elly’ uitstekende keuzes!

Naam Laurier ‘Caucasica’ / Prunus laurocerasus ‘Caucasica’
Maximale hoogte als haag 500cm
Onderhoud Gemiddeld
Groei per jaar Snel, >40cm per jaar
Snoeien 2x per jaar
Winterhard Goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Groeiwijze Opgaand

 

Voor- en nadelen ‘Laurier Caucasica’

+ punten – punten
Winterhard De bladeren en de besjes zijn giftig
Makkelijk te snoeien
Groeit snel
Kan vrijwel overal geplant worden

Extra informatie

Pot of kluit

In pot, Met kluit

Maat

60-80 cm, 70 cm, 80 cm, 80-100 cm, 100 cm, 100-120 cm, 120-140 cm, 130-150 cm, 140-160 cm, 150-175 cm, 175-200 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Laurier ‘Caucasica’” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde producten

Deel dit product

Vind de haag die bij je past

Stan Verwaaij Haagplanten is gespecialiseerd in wintergroene haagplanten. Wij vinden kwaliteit belangrijk en hebben daarom voor u de beste haagplanten geselecteerd. Aan de bladeren van de haagplanten kunt u goed het verschil tussen de verschillende planten zien.